Tips for travelers & passengers: Δικαιώματα επιβατών

Σίγουρα έχεις ταξιδέψει και όλο και κάτι σου έτυχε.

Εδώ μπορείς να δεις κάποια Tips for travelers & passengers ή αλλιώς Δικαιώματα επιβατών,  σε οποιοδήποτε μέσω και αν χρησιμοποιήσεις.

Κυρίως για Αεροπορικά ταξίδια:

  • Το δικαίωμα διαμονής σας σε ξενοδοχείο Στην πραγματικότητα, εάν η αναχώρηση της πτήσης σας καθυστερήσει μέχρι τα μεσάνυχτα, η αεροπορική εταιρεία πρέπει να κανονίσει μια κατάλληλη διαμονή για εσάς και ακόμη και να φροντίσει για τη μεταφορά σας στο ξενοδοχείο. Έχετε δικαίωμα διαμονής σε ξενοδοχείο, ακόμη και αν η πραγματική καθυστέρηση της πτήσης δεν προκλήθηκε από κάποιο λάθος της αεροπορικής σας εταιρείας.
  • Τα δικαιώματά σας σχετικά με τις βαλίτσες σας Υπάρχει ένας κανονισμός που ονομάζεται Σύμβαση του Μόντρεαλ ,η οποία σας παρέχει το δικαίωμα οικονομικής αποζημίωσης σε περίπτωση που η βαλίτσα σας καθυστερήσει, χαθεί ή υποστεί βλάβη. Για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε την αποζημίωση, θα πρέπει να συμπληρώσετε μια αναφορά απευθείας στο γραφείο αποσκευών του αεροδρομίου και ναι βεβαιωθείτε ότι καταθέσατε το αίτημά αποζημίωσης μέσα στις συγκεκριμένες προθεσμίες. Και αυτό αξίζει πραγματικά να γίνει, καθώς πρόσφατη έρευνα από την AirHelp έδειξε ότι το 66% των Ευρωπαίων που υποβάλλουν αιτήσεις αποζημίωσης καταλήγουν να λαμβάνουν μέρος τους πίσω!
  • Τα δικαιώματα του κατοικίδιου σας . Το πλήρωμα δεν μπορεί να σας αναγκάσει να βάλετε το κατοικίδιο ζώο σας στις εναέριες αποσκευές. Παράλληλα ενώ τα μεγαλύτερα κατοικίδια ζώα, καθώς και ορισμένα «επικίνδυνα» ζώα πρέπει να ταξιδεύουν με τις ελεγμένες αποσκευές, είστε ελεύθεροι να πάρετε μαζί σας το μικρό κατοικίδιο ζώο σας ως «χειραποσκευή» στη καμπίνα του αεροσκάφους.

Κάνοντας μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, βρήκα διάφορα καλούδια που σε ενημερώνουν.
Δώσε βάση σε ότι λέει η ταξιδιωτική σου εταιρεία και έχετε στο μυαλό σου πάντα τα μικρά γράμματα. Εκεί θα βρεις διαμαντάκια που δεν πάει ο νους σου, για τα δικαιώματα που έχεις.

Αναζήτησε, διάβασε και ταξίδεψε με ασφάλεια και γνώση.

Related posts

Τι σημαίνει Free camping και τι χρειάζεσαι

Tips για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Ανακαλύψτε το Couchsurfing

Mistereblog.com website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More