Tips για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Ένας από τους βασικούς λόγους που πολύς κόσμος δεν ταξιδεύει στο εξωτερικό, είναι γιατί πιστεύει πως τα αεροπορικά εισιτήρια θα του κοστίσουν μια μικρή περιουσία… και έχουν δίκιο… περίπου.

Μερικά χρόνια πριν, ο κλασικός τρόπος για να κλείσεις ένα εισιτήριο, ήταν να περπατήσεις/οδηγήσεις μέχρι το πλησιέστερο ταξιδιωτικό γραφείο, να πεις στον υπάλληλο που θέλεις να πας, γιατί, πως φτιάχνει η μάνα σου τα γεμιστά και αν τελικά η Σελήνη θα βγει απ’το υπόγειο. Με τη σειρά του εκείνος έμπαινε στο τρομερό σύστημά του γραφείου του και σου έλεγε την φθηνότερη τιμή που υπάρχει.

Οι εποχές άλλαξαν, η Λάμψη τελείωσε (επιτέλους, αλλά μας λείπει) και το internet είναι πλέον όλο και περισσότερο στις ζωές μας. Μαζί με όλα αυτά, αναπτύχθηκαν άπειρα websites που σου προσφέρουν, εύκολα και γρήγορα, τη δυνατότητα να κλείσεις μόνος σου το εισιτήριο σου.

Πως λειτουργεί

Όπως και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, οι συγκεκριμένες μηχανές αναζήτησης μπορούν να σου δώσουν τιμές ναύλων όλων των αεροπορικών εταιρειών. Βρίσκεσαι ξεκούραστος στον καναπέ, το κρεβάτι ή το μπάνιο του σπιτιού σου, και χρησιμοποιώντας την αγαπημένη σου συσκευή, μπορείς να κλείσεις τα εισιτήρια για την επόμενη περιπέτειά σου.

Κάθε αεροπορική εταιρεία ορίζει μια τιμή για τον εκάστοτε ναύλο, η οποία μπορεί να αυξομειωθεί λόγω διαφόρων παραγόντων. Το κάθε website με τη σειρά του, καπελώνει αυτήν την τιμή ώστε να μπορέσει να έχει κέρδος. Απλά τα πράγματα, σωστά;

Κάνε την έρευνά σου

Μην περιμένεις η χαμηλότερη τιμή να σου χτυπήσει την πόρτα! Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα, κλείσε χαμηλότερο εισιτήριο και θα βρεθείς με extra spending money στο ταξίδι σου.

  1. Κάνε εγγραφή στα newsletters των διαφόρων μηχανών αναζήτησης πτήσεων και περίμενε τις προσφορές. Να είσαι σίγουρος ότι θα έρθουν.
  2. Να είσαι έτοιμος με την κάρτα στο χέρι. Πολλές φορές βγαίνουν προσφορές για λίγες μόνο ημέρες, οπότε act fast!
  3. Αν δεν πρόκειται για ταξίδι της τελευταίας στιγμής, κλείσε το εισιτήριό σου νωρίς! Οι στατιστικές έχουν δείξει πως όσο νωρίτερα κλείσεις το ταξίδι σου τόσο φθηνότερη τιμή θα πιάσεις. (Εννοώ 2-3 μήνες πριν, όχι 1 χρόνο πριν!!!)
  4. Κλείσε το εισιτήριο απευθείας από το site της αεροπορικής. Επειδή όπως είπαμε πριν, οι μηχανές αναζήτησης καπελώνουν τις τιμές των εταιρειών, προτιμήστε να κλείσετε το τελικό εισιτήριο απευθείας από το website της αεροπορικής εταιρείας.

Το συμπέρασμα

Ο κόσμος είναι τεράστιος, η ζωή μικρή και τα λεφτά λίγα. Προκειμένου λοιπόν να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα και να εξερευνήσετε τον κόσμο κρατώντας χαμηλό το budget, ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και θα με θυμηθείτε (λέμε τώρα).

Related posts

Tips for travelers & passengers: Δικαιώματα επιβατών

Mistereblog.com website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More