Οδοιπορικό στην Ιορδανία (Jordan) : Πρώτος σταθμός Πέτρα

Ο Αλέξανδρος Τσιφτσόγλου ταξίδεψε μέχρι την Ιορδανία (Jordan), κάνοντας ένα μεγάλο οδοιπορικό. Πρώτος του σταθμός η  επιβλητική Πέτρα και τα μνημεία της!
Σε ευχαριστούμε πολύ για αυτό το ταξίδι!

Το οδοιπορικό ξεκίνησε από την Πρωτεύουσα της Ιορδανίας το Αμμάν όπου και διέμενα. Είχα εγκατασταθεί και ξεκινούσα τις εξορμήσεις μου. Περάσαμε από το άνυδρο και άγονο έδαφος της Ιορδανίας και φτάσαμε στην Πέτρα. Η διαδρομή από το Αμμάν διαρκεί 4 ώρες με καινούριο τουριστικό λεωφορείο με γνωστή εταιρεία της χώρας. Όταν έφτασα εκεί είδα πολλά λεωφορεία και τουρίστες από όλες τις χώρες. Κυρίως ήταν οργανωμένα groups.

Να ενημερώσω πως όλη η Ιορδανία είναι μία ασφαλής χώρα απλά υπάρχουν πολλοί scammers. Θα σας δώσουν μία πληροφορία και έπειτα θα σας ζητήσουν και το κατιτίς… Είναι όλα οργανωμένα στην είσοδο. Μπορείτε να βγάλετε γρήγορα το εισιτήριό σας. Το καλύτερο βέβαια που έχετε να κάνετε είναι να έχετε προμηθευτείτε το τουριστικό πάσο πριν επισκεφτείτε τη χώρα όπου σας εξασφαλίζει την είσοδο στη χώρα σας εξασφαλίζει και δωρεάν είσοδο σε πολλά μνημεία και ένα από αυτό είναι και η Πέτρα!

Jordan: Τι να κάνετε

Να φοράτε άνετα ρούχα, αθλητικά παπούτσια, καπέλο και να έχετε μαζί μπουκάλι νερό. Να έχετε φάει ελαφρύ πρωινό.
Θα περπατήσετε πολύ. Πάρα πολύ! Μέχρι να φτάσετε στο πρώτο και πιο διάσημο αξιοθέατο ‘’The Treasury’’ θα δείτε απίστευτα τοπία, σκαλισμένα αγάλματα, το δίκτυο νερού!
Μόλις φτάσετε, εκατοντάδες κόσμου απολαμβάνουν το μνημείο. Είναι μαγικό!
Θα ανεβείτε λίγο από δίπλα ώστε να φτάσετε σε ένα ψηλό σημείο για φωτογραφίες.

Έπειτα καθώς θα συνεχίσετε τη διαδρομή θα βρείτε κι άλλους ναούς και μνημεία. Εάν περπατήσετε αρκετα και κάνετε έναν κύκλο θα βρεθείτε στο πιο ψηλό σημείο για να δείτε The Treasure. Θα κατεβείτε και εαν έχετε δύναμη θα προχωρήσετε για να δείτε μνημεία από διάφορες εποχές. Εκεί μπαίνει το δίλημμα. Να ανέβω για το ‘’Μοναστήρι’’? Είναι δύσκολη διαδρομή 1 ώρας και 15 λεπτών περίπου. Δύσκολη. Αλλά βλέπεις το μοναστήρι. Αξίζει εάν έχετε τις αντοχές. Στην επιστροφή πάλι βλέπεις τα μνημεία και πάλι τα βγάζεις φωτογραφία διότι δεν τα χορταίνεις και είναι ταξίδι ζωής!

Related posts

Μάλτα: Ένας όμορφος κοντινός προορισμός

3 μέρες στην Κρακοβία με στόχο το Άουσβιτς

Ο Mr. Evans συνιστά μια απόδραση στη Σάμο.

Mistereblog.com website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More