Η Πάρνηθα ανήκει στο Πάρκο των Ψυχών

Ένα μοναδικό ξυλόγλυπτο πάρκο βρέθηκε να κρατά παρέα στο κλειστό πλέον Σανατόριο της Πάρνηθας, αυτό που κάποτε φιλοξένησε από ασθενείς, τουρίστες, ζευγαράκια ακόμα και φωτογράφους. Το Σανατόριο μπορεί να σφραγίστηκε λόγω ηλικίας του κτιρίου αλλά και της φθοράς του χρόνου, και πόσο μάλλον του ανθρώπου, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πηγαίνοντας προς το καζίνο δεν θα συναντήσεις το καταπληκτικό αυτό πάρκο.

Όλα τα έργα που βρίσκονται στο Πάρκο των Ψυχών είναι από καμένο ξύλο (δημιουργήθηκε μετά την καταστροφή της Πάρνηθας από την πυρκαγιά) όπου και χρησιμοποίησε ο καλλιτέχνης Σπύρος Ντασιώτης. Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2012 αφιλοκερδώς από τον καλλιτέχνη και περιλαμβάνει είκοσι γλυπτά ύψους από 2,5 έως 4,5 μέτρα από σμιλευμένους κορμούς, καμένους από την πυρκαγιά της Πάρνηθας το 2007. Φυσικά κάποια έχουν υποστεί φθορά λόγω έλλειψης φύλαξης του χώρου.

Το Πάρκο των Ψυχών είναι αφιερωμένο σε όλες τις ψυχές που έκαναν το πέρασμα τους από εκείνο το σημείο, είτε αφορά άνθρωπο, ζώο ή φύση γενικότερα.

Παρόλα αυτά μπορείτε να πάτε μια βόλτα και να απολαύσετε την θέα.

 

 

Related posts

Ο Mr. Evans σε ξεναγεί στο Φρούριο Φορτέτζας, του Ρεθύμνου

Edinburgh Castle: Τα κανόνια που βαρούν ακόμα στο κάστρο

Ο Mr. Evans ζωγράφισε το δικό του κεραμικό στο Γη Art

Mistereblog.com website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More