Στους δρόμους του Chicago (Σικάγο), ψάχνοντας τον Al Capone

Είναι γνωστό πως όσοι ακούνε για το Chicago (Σικάγο), τους έρχονται στο μυαλό τα μεγάλα κτίρια. οι άνεμοι, οι μαφιόζοι, γκάνγκστερ και πιθανόν ο Al Capone. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τον τάφο του, μάθαμε την ιστορία του και γυρίσαμε αρκετά έτσι ώστε να ανακαλύψουμε τις ομορφιές της πόλης.

Είναι γνωστή ως η πόλη των ανέμων αλλά όχι γιατί γίνεται αναφορά λόγω κάποιας μετεωρολογικής ιδιαιτερότητας της πόλης, αν και έχει ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους τον χειμώνα. Το Chicago (Σικάγο) χαρακτηρίζεται ως «Η Πόλη των Ανέμων» κυρίως επειδή οι πολιτικοί που προέρχονται από την πόλη είχαν, στο παρελθόν, συχνά άλλαζαν τις πολιτικές τους θέσεις και πεποιθήσεις, ανάλογα με την κατεύθυνση των πολιτικών ανέμων. Το Water Tower Place, είναι ένα από τα ελάχιστα κτίρια που σώθηκαν όταν ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε ολόκληρη την πόλη, to 1871.

Είναι η 3η μεγαλύτερη πόλη από άποψη πληθυσμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.  Τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της πόλης είναι οι ουρανοξύστες, η λίμνη, και οι αθλητικές της ομάδες. Προσελκύει κάθε χρόνο σχεδόν 44 εκατομμύρια επισκέπτες και εξυπηρετείται από το Διεθνές Αεροδρόμιο O’Hare, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε κίνηση επιβατών αεροδρόμιο των ΗΠΑ, και από το Διεθνές Αεροδρόμιο Midway.

Εδώ να σε ενημερώσω πως πριν ταξιδέψεις θα πρέπει να βγάλεις βίζα για να μπορέσεις να πετάξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορείς να την βγάλεις online, μέσω της πρεσβείας και να ψάξεις για την τουριστική βίζα. Συμπληρώνεις ένα ερωτηματολόγιο και πληρώνεις σχεδόν 20-30 ευρώ. Η έγκριση βγαίνει σχεδόν στον ένα μήνα και αν είσαι τυχερός μπορεί και νωρίτερα. Κατά την πτήση να κοιτάξεις να συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιο που σου δίνουν, για να μην βρεθείς να περιμένεις ή να έχεις κίνδυνο για παρεξηγήσεις στο αεροδρόμιο, που πίστεψε δεν θα θέλεις.

Από το 1960 και μετά, οι ελληνικές κοινότητες εξαπλώθηκαν σε αρκετούς δρόμους και περιοχές του Chicago (Σικάγο), έχοντας έτσι όλοι από τότε μια “Θεία από το Σικάγο”, όπως είναι και ο τίτλος της ελληνικής ταινίας!.

Ο τρόπος ζωής διαφέρει σαφώς από τον δικό μας, πόσο μάλλον αν κάτσεις πάνω από ένα μήνα και δεις πως είναι να ζεις πέρα από την πατρίδα σου. Αν δεν είσαι στο κέντρο της πόλης, τότε χρησιμοποίησε τα μέσα μεταφοράς (μπορείς να βγάλεις εισιτήριο για το τρένο, έξω από το σταθμό. Αν χρειαστείς βοήθεια μην ντραπείς να ρωτήσεις, όλο και κάποιος θα σε βοηθήσει εκτός και αν του προσφέρεις πρώτα ένα donuts από τα Dunkin’ Donuts, που θα βρεις σίγουρα σε κάθε στάση. Αν δεις να τσακώνονται ή τίποτα περίεργο, μην ανακατευτείς και πολύ γιατί δεν θα ξέρεις τι σε περιμένει. Οι περισσότεροι βέβαια θα δεις πως μετακινούνται με τα αυτοκίνητα τους περισσότερο, είτε για να μεταφερθούν σε μια γειτονιά κοντά τους είτε για να μεταφερθούν στο κέντρο ή στα προάστια.

Το φαγητό είναι πλούσιο και δεν τσιγκουνεύονται καθόλου τις μερίδες. Εδώ να σου πω πως θα πρέπει πάντα να δίνεις φιλοδώρημα, κάτι που είναι φυσικά έξτρα από τον βασικό σου λογαριασμό. Τα tips παίζουν παντού, από εστιατόριο, κομμωτήριο, καφέ, μέχρι ότι βάλει το μυαλό σου. Θα βρεις αρκετά εμπορικά καταστήματα, είτε με φίρμες είτε low price όπως και με ευκαιρίες σε επώνυμα ρούχα.

Πήγαινε στο Skydeck Chicago – Willis Tower και δες την θέα από ψηλά. Αν έχεις υψοφοβία, μην πλησιάσεις πολύ στο μπαλκονάκι γιατί το πάτωμα είναι από γυαλί. Δεν θέλουμε για κανέναν λόγο να πάθεις κρίση πανικού εκεί πάνω! Κάνε μια βόλτα στο Millennium Park, στο Buckingham Fountain, στην λίμνη και χαλάρωσε κάτω από τον γαλάζιο ουρανό στο πάρκο.

Στο Chicago μπορείς να επισκεφθείς το μουσείο φυσικής ιστορίας ή το μουσείο τέχνης, στο κέντρο της πόλης. Μπορείς να κάνεις “βαρκάδα” με ένα από τα καραβάκια που έχουν στο riverside, να περπατήσεις κάτω από ψηλά κτίρια, να χαθείς στους δρόμους και να δοκιμάσεις ότι κουζίνα υπάρχει.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα νιώσεις ξένος και αυτό γιατί οι Έλληνες είναι παντού, όσο και αν περίεργο σου ακούγεται.

Αυτό θα το παρατηρήσεις αν πας ακόμα και σε έναν αγώνα μπάσκετ.

Όπως είπα και στην αρχή, μην μείνεις μονάχα στα απλά τουριστικά τοπία που επισκέπτονται όλοι.  Γίνε διαφορετικός από τους άλλους και πήγαινε στο Mount Carmel Catholic Cemetery, Hillside ή κάνε αναζήτηση στο www.findagrave.com, που θα σου δώσει περισσότερες πληροφορίες. Άσε ένα κέρμα όπως κάνουν στην μνήμη του και φύγε ή κάνε μια επίσκεψη στα αγάλματα που έχει εκεί.

Επίσης αν σου αρέσουν τα paranormal, μπορείς να ψάξεις για παλιά νεκροταφεία που έχουν μια παράξενη ιστορία και αν καταφέρεις να επιβιώσεις, έλα να μας την διηγηθείς.

Ότι και αν κάνεις, κοίτα να είσαι ο τουρίστας που θα ζήλευαν όλοι!

Related posts

Bachelor’s Grove Cemetery – Midlothian | Το παλαιότερο νεκροταφείο στην κομητεία Cook

Mount Carmel Catholic Cemetery: Επίσκεψη στον Al Capone

Ο Mr. Evans βρέθηκε στο ‘Ripley’s Believe It or Not’ του Wisconsin Dells

Mistereblog.com website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More