Edinburgh Castle: Τα κανόνια που βαρούν ακόμα στο κάστρο

Edinburgh Castle, ένα σημείο αναφοράς για κάθε ταξιδιώτη.
Βρίσκεται κτισμένο στη κορυφή ενός ανενεργού ηφαιστείου και αποτελεί εθνικό σύμβολο, κομμάτι της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Εδιμβούργου.
Εάν είσαι λάτρης των κάστρων, τότε καλύτερα να κλείσεις νωρίς εισιτήριο στην τιμή του €19.44, για να μην περιμένεις στην ουρά. Αν και συνήθως δεν έχει πάρα πολύ κόσμο, εκτός Σαββάτου και Κυριακής που γίνεται πανικός, ειδικά την ώρα που βαρούν τα κανόνια.

Ο μύθος, θέλει τα κανόνια να βαρούν κάθε μεσημέρι στη μία. Αυτό έδειχνε από παλιά στους κατοίκους την ώρα και πως έπρεπε να συγχρονίσουν τα ρολόγια τους. Επίσης πως ήταν ώρα για φαγητό.

Μπορείς να προμηθευτείς το εισιτήριο σου είτε από την κεντρική πλατεία σε κιόσκια για ξενάγηση της πόλης με hop on hop of, είτε στην είσοδο του κάστρου. Αυτό φυσικά μπορείς να το κάνεις και online.

Αν και μας αρέσουν τα κάστρα, το συγκεκριμένο δεν είχε κάτι το αξιόλογο για εμάς.  Ίσως γιατί είχαμε επισκεφθεί μέρες πριν, το κάστρο του Λονδίνου, το Windsor Castle (πιθανόν να το συναντήσουμε σε κάποιο από τα κείμενα μας), που μας τάραξε πραγματικά!

Ιστορία

Αν γνωρίζεις την ιστορία της Σκωτίας, τότε θα δεις πως το κάστρο του Εδιμβούργου, κουβαλά 3000 χρόνια επάνω του.
Ήταν η κατοικία της Σκωτσέζικης Βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων και της Μαίρης Βασίλισσας των Σκώτων, του Ιάκωβου Δ’ και του Καρόλου Α’. Όσοι βρέθηκαν εκεί,  πρόσθεσαν και από ένα δικό τους λιθαράκι στα κτίρια του κάστρου όπως για παράδειγμα το Παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας του 12ου αιώνα, τον Πύργο του Δαβίδ και τη Μεγάλη Αίθουσα του Ιακώβου Δ’ το 1566.

Το κάστρο της πόλης, είναι ένα υπέροχο φρούριο που στέκεται στη κορυφή και είναι ορατό από μίλια μακριά. Είναι το σημείο αναφοράς όπως είπαμε και πιο πάνω, της πόλης και ένα από αξιοθέατα που μπορεί να δει ο επισκέπτης.
Θα δεις αρκετά κτίρια μέσα στα τείχη, όπου αρκετά από αυτά έχουν ανακατασκευαστεί. Αυτό μπορεί να σας ξενίσει λίγο, αλλά είναι λογικό τόσο λόγω των κατασκευών που γινόντουσαν ανά γενιά αλλά και λόγω των καιρικών συνθηκών. Το παλαιότερο κτίριο είναι το παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα.

Τι θα δείτε

  • Τα Βασιλικά κοσμήματα της Σκωτίας
  • Την Πέτρα της ενθρόνισης.
  • Τα κανόνια που λειτουργούν κανονικά. Κάθε μέρα στη μία το μεσημέρι, ένα κανόνι ρίχνει μία βολή από το κάστρο. Αυτή η παράδοση κρατά από το 1861.
  • Το Εθνικό Πολεμικό Μουσείο της Σκωτίας.
  • Τους κήπους
  • Τους τάφους των βασιλικών σκύλων
  • Όλη την πόλη

Η θέα της πόλης από ψηλά

Πως να πας

Μπορείτε να κατηφορίσετε την Royal mile ή να πάρετε την Lawnmarket, ανάλογα το σημείο που βρίσκεστε. Στην περίπτωση που είστε μακριά από την παλιά πόλη, τότε καλύτερα να πάρετε το λεωφορείο. Αλλιώς κινηθείτε μέσα από τα πλακόστρωτα, χαθείτε στα στενά, θαυμάστε την παλιά πόλη και τα μαγαζιά που έχει και περιπλανηθείτε μέσα στο πάρκο του The Parish Church of St. Cuthbert. Αυτό θα ήταν μια όμορφη εισαγωγή πριν ο δρόμος σας βγάλει στο κάστρο.

Υ.Γ. Μην τρομάξεις αν νιώσεις ένα βαρύ κλίμα στο χώρο. Να σου θυμίσω πως σαν φρούριο έχασε αρκετό κόσμο, από κάτω φιλοξενείτε το παλαιότερο κοιμητήριο και πως εκεί έκαιγαν τις μάγισσες…

Καλό ταξίδι και κοίτα να ενημερωθείς για όλα πριν πας. Αν όχι, κοίτα να τα ανακαλύψεις και να αξιοποιήσεις τον πολύτιμο χρόνο σου!

Ο κάστορας σας χαιρετά και σας θυμίζεις πως “Even a beaver can travel. Why not you?

 

Related posts

Ο Mr. Evans σε ξεναγεί στο Φρούριο Φορτέτζας, του Ρεθύμνου

Highlands: Daytrip στο Glenorchy Kirk & στο στοιχειωμένο Loch Awe

Edinburgh: Βόλτα στο μαγευτικό Εδιμβούργο | Part 2

Mistereblog.com website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More