City of Stirling: Η πόλη φάντασμα

Old Town Jail,City of Stirling, Scotland

Είναι το Stirling μία πόλη φαντασμάτων ή η πόλη που γέννησε αμέτρητες μαρτυρίες για αυτά; Αστικός μύθος ή όχι, υπάρχουν υπερβολικά πολλές πληροφορίες από επισκέπτες, αλλά και κατοίκους των γύρω περιοχών, σχετικά με φαντάσματα ή ανεξήγητα φαινόμενα.
Όπως και να χει σίγουρα πέτυχαν τον σκοπό τους.

Μύθος;

Οι ιστορίες μιλούν για πανδοχεία της παλιάς εποχής και πως τα βράδια “φιλοξενούν ενοίκους” που μόνο φόβο μπορούν να προκαλέσουν. Αλυσίδες που σέρνονται στα ξύλινα πατώματα. Ομιλίες πίσω από πόρτες. Φώτα που τρεμοσβήνουν.
Αν τολμήσεις να μείνεις σε κάποιο από αυτά, θα θέλαμε να μας πεις τι έζησες. Αν φυσικά έχεις ακόμη μιλιά…

Βέβαια αυτήν την ανατριχίλα της πόλης, θα την νιώσεις από την πρώτη στιγμή που θα φτάσεις. Με την πρώτη ματιά βλέπεις γοτθκικά κτίρια και μια αρχιτεκτονική ποτισμένη με μια άχρωμη μουντάδα. Κάτι που μου έκανε μεγάλη εντύπωση, καθώς αυτό επικρατεί σε όλη την Σκωτία (όσα γύρισα τουλάχιστον). Βέβαια όσο και να ήθελα να είναι λόγω κουλτούρας ή πραγματικά μια δική τους πινελιά, δεν είναι κάτι άλλο παρά μόνο σημάδια της υγρασίας.

City of Stirling, Scotland
Mr. Evans

Η πόλη

Θα βρεις σημάνσεις για να κινηθείς στην πόλη, αφού ο κόσμος που βρίσκεται εκεί, δεν είναι πως δεν είναι διαθέσιμος να σε καθοδηγήσει εκεί που θες, αλλά πολύ απλά δεν κυκλοφορούν εύκολα.

Μην τρομάξεις βλέποντας το παλιό νεκροταφείο της πόλης, το old Kirkyard. Μπορεί να είναι creepy αλλά έχει και αυτό όπως όλα, την δική του ιστορία. Θα το συναντήσουμε σύντομα σε κάποιο άλλο post, όπου και θα μάθετε περισσότερα.

Όπου και να κινηθείς, θα έχεις αυτή την αίσθηση ότι κάτι είναι μαζί σου. Αυτό το αεράκι που επιδερμικά και μόνο σε αγγίζει. Η αλήθεια είναι πως το μέρος, έχει βιώσει τόσα, όπως και στο Old Town Jail, οπότε κομμάτι λογικό, ειδικά αν πιστεύεις ή αν έχεις την έκτη αίσθηση…

Αν με ρωτήσεις πως νιώσαμε, τότε θα σου πω πως το μουντό και ομιχλώδες κλίμα του τόπου, ακόμα μου φέρνει ανατριχίλα.

Στην πόλη του Stirling, θα βρεις να στέκεται αγέρωχο και το μνημείο του Wallace, όπως και το  The National Wallace Monument – Museum και μπορείς να μάθεις περισσότερα από εδώ.

Related posts

Highlands: Daytrip στο Glenorchy Kirk & στο στοιχειωμένο Loch Awe

Edinburgh Castle: Τα κανόνια που βαρούν ακόμα στο κάστρο

Edinburgh: Βόλτα στο μαγευτικό Εδιμβούργο | Part 2

Mistereblog.com website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More