San Anton Garden: Οι πλούσιοι κήποι στην (Attard), Μάλτα

Ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος στην Μάλτα, είναι το San Anton Garden.

Δημιουργήθηκε τον 18ο αιώνα υπό την καθοδήγηση του Antoine de Paule, για αυτό θα το βρεις και σαν San-Anton Palace και είναι διαδεδομένο σε τουρίστες που το επισκέπτονται όλο τον χρόνο.

San Anton Garden, Μάλτα, Είσοδος κήπου

Εάν βρίσκεσαι στη Silema, μπορείς να μεταβείς σε ένα από τα τουριστικά λεωφορεία hop on hop off όπως την Malta Sightseeing που κόστισε 17 ευρώ και η περιήγηση διήρκησε 3 ώρες. Μπορείς να κατέβεις σε όποιο μέρος περνά και να πάρεις το επόμενο (το εισιτήριο είναι για όλη την ημέρα και μπορείς να πάρεις λεωφορείο που περνά ανά 30΄) όπως και να έχεις audio guide ακόμα και στα Ελληνικά.

Άλλη λύση είναι να πάρεις ένα από τα τοπικά λεωφορεία του νησιού με κόστος 1-2 ευρώ, αρκεί να γνωρίζεις που πας. Φρόντισε να ενημερωθείς πλήρως για ωράρια αλλά και τα δρομολόγια.

Ιστορία του κήπου:

Κατά τον πρώτο αιώνα της ύπαρξής του, ο κήπος ήταν ιδιωτικός και κανένας τουρίστας δεν μπορούσε να το επισκεφτεί και μόνο το 1882 ανοίχτηκε στο κοινό. Σχεδόν κάθε δέντρο του κήπου έχει τη δική του ιστορία.

Ο δάσκαλος de Paule καθιέρωσε μια παράδοση που ήθελε τον επισκέπτη που είχε βρεθεί στον κήπο, να φυτεύει το δέντρο στη μνήμη της επίσκεψής του στο νησί. Σήμερα σχεδόν κάθε δέντρο έχει μια πλάκα που δηλώνει την ημερομηνία της φύτευσης και το όνομα του ατόμου που το έκανε.

Οι κήποι San-Anton είναι το πραγματικό κόσμημα από την άποψη της βοτανικής – εδώ αυξάνονται πολυάριθμα σπάνια είδη από όλο τον κόσμο: τριανταφυλλιά, πεύκα του Norfolk, μπουκαμβίλιες, σπάνια είδη τριαντάφυλλων, ορχιδέες κλπ. Ορισμένα δέντρα θα δεις ότι φτάνουν στην ηλικία των 300 ετών!

Εδώ θα δεις πολλά πτηνά, όπως κύκνοι, πάπιες, παγώνια και κάποια άλλα εξωτικά είδη, μπορούν να δουν στους κήπους.

Διακόσμηση του κήπου:

Κατά την είσοδο σου θα βρεις ένα μεγάλο ρολόι που βρίσκετε ανάμεσα σε γκαζόν και χώμα, αρκετά γλυπτά, παλιές σφραγίδες, σιντριβάνια σε διάφορα σχέδια και σημεία όπως και λίμνες.

Τι θα δεις:

  • Την ετήσια κηπευτική έκθεση
  • Θεατρικές παραστάσεις που φιλοξενούνται στην κεντρική περιοχή και οι παραστάσεις παίζονται στην ύπαιθρο

Related posts

Η Μάλτα που ξεγέλασε τον χρόνο

1 comment

SEO Referral Program January 23, 2020 - 11:06 pm
Awesome post! Keep up the great work! :)
Add Comment

Mistereblog.com website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More