Ιρλανδία (Ireland) : 7 ημέρες, 6 μέρη και 500 χιλιόμετρα | Glendalough, Kilkenny, Wicklow, Belfast #2

Kilkenny castle

Ποιος είπε πως τα ταξίδια είναι εύκολα και ξεκούραστα; Αυτό πιθανόν να συμβεί αν είσαι τουρίστας της σαγιονάρας και όχι του σακιδίου. Έφτασε η στιγμή να σας μιλήσω για την 4η, 5η και 6η ημέρα (όσο κράτησε το ταξίδι μου) συνεχόμενη ημέρα από το ταξίδι μου στην Ιρλανδία (Ireland) και να σας περιγράψω τι είδα, τι έκανα και να σας δώσω μικρές συμβουλές.

Αν δεν έχεις διαβάσει το πρώτο κομμάτι, μπορείς να ανατρέξεις εδώ.

Οι ημέρες κυλούσαν κυρίως στο Δουβλίνο που έμενα και στις γύρω περιοχές που μπορούσα να κινηθώ όσο πιο οικονομικά μπορούσα για αρχή. Τα λεφτά όμως ήρθαν σαν θαύμα και έτσι ήρθε η ευκαιρία να ανοίξω τα φτερά μου.

Όπως σας είχα πει και στο πρώτο μέρος, η Ιρλανδία δεν είναι μια χώρα οικονομική διόλου και αν θες να δεις και να κάνεις πράγματα τότε πρέπει σίγουρα να έχεις ένα καλό κομπόδεμα για να κλάψεις… ε για να περάσεις καλά εννοώ.

Έτσι χαζεύοντας στο διαδίκτυο για tour που θα μπορούσα να κάνω, έπεσα στο paddywagontours.com  . Επέλεξα την εκδρομή για KILKENNY AND WICKLOW DAY TOUR FROM DUBLIN που είχα ήδη ενημερωθεί από φίλους που είχαν πάει, και έπαιξα πιο safe. μέχρι και σήμερα έχει το ίδιο κόστος ανά άτομο στα 25 ευρώ και διαρκεί όλη μέρα. Υπάρχουν 2 σημεία για να πάρεις το λεωφορείο και θα πρέπει να είσαι στην ώρα σου. Κάτι που φυσικά πάλι ο χρόνος δεν ήταν με το μέρος μου και έπρεπε να πω και πάλι ‘ εμπρός καλά μου πόδια΄για να τρέξω (λέμε τώρα) από το Swords που έμενα.

Ένα τηλεφώνημα στο τοπικό γραφείο για ενημέρωση είναι καλό, έτσι ώστε να σε περιμένουν και να μην χάσεις τα λεφτά σου αλλά και την εκδρομή.

Ο οδηγός όπου είναι και ο guide tour σε ξεναγεί από την πόλη του Δουβλίνου όπου ξεκινά η περιήγηση και σε όλη την διαδρομή. Ευγενικός και με χιούμορ σε κάνει να νιώσεις άνετα και να μάθεις αρκετά πράγματα.

4η ημέρα | Glendalough Lake, Hollywood Blockbusters, Wicklow Mountains & Kilkenny

Πρώτος σταθμός ήταν η περιοχή Glendalough και η λίμνη της. Μια από τις πληροφορίες που μάθαμε ήταν πως εκεί κοντά είχε κτήμα ο κιθαρίστας των U2 (ενδιαφέρον), έχουν γίνει γυρίσματα της ταινίας Braveheart και πως γενικά η περιοχή φημίζεται για το κρέας (πολύ αθώο προβατάκι) και για την παραγωγή μάλλινων που έχουν.

Η διαδρομή είναι πολύ γραφική, με λίμνες, ποταμάκια, αρκετές πεδιάδες και μεγάλο υψόμετρο.

Το Glendalough λοιπόν είναι ένα από τα μέρη που θα πάει κάποιος επισκέπτης, καθώς όπως είπαμε παραπάνω, έχουν γίνει γυρίσματα για την ταινία Braveheart και συγκεκριμένα για την σκηνή του γάμου. Είναι πλούσιο από ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία του 10ου αιώνα. Από ένα αρχαίο μοναστήρι, στο νεκροταφείο και την λίμνη. Ο τόπος προσελκύει αρκετό κόσμο για πεζοπορία καθώς έχει 2 διαδρομές. Το ένα από το ξύλινο πέρασμα και το άλλο από την μεγαλύτερη διαδρομή. Να σε ενημερώσω πως πηγαίνοντας για την λίμνη, αναγκαστικά θα κάνεις και τις 2 οπότε μην αφεθείς στον χρόνο, ειδικά αν σε περιορίζει.

Μην φας πολύ χρόνο στο παλιό νεκροταφείο (κάτι που έκανα, τι να κάνω, είναι η αδυναμία μου…σταυρώστε με!), όπου και φωτογράφιζα συνέχεια και δεν είχα υπολογίσει την μία ώρα και κάτι που είχαμε για να τα δούμε όλα. Έτσι αύξησα ρυθμούς και επέλεξα το ξύλινο μονοπάτι για την λίμνη.

Πρώτη συμβουλή: Αν είσαι τύπος κολλημένος με την φωτογραφία, τότε υπολόγισε τον χρόνο που έχεις για τις λήψεις και αξιολόγησε τις αποστάσεις σου.

Η θέα είναι μαγική και φυσικά θα κάνεις πολλές στάσεις μέχρι τον τελικό προορισμό όπου είναι η λίμνη. Υπάρχει μια μικρή στο πέρασμα σου αλλά μην σε ξεγελάσει γιατί υπάρχει και άλλη.

Για την συνέχεια έχουμε τα Hollywood Blockbusters και Wicklow Mountains, όπου θα τα βρούμε ακόμα πιο  ψηλά και να σας πω, πως αν και πήγα Απρίλη, σε αρκετά σημεία το χιόνι είχε παραμείνει και το κρύο περνούσε μέσα από τις σκέψεις σου.

Η θέα μαγική και φυσικά για όσους έχουν δει την ταινία P.S I LOVE YOU τότε γίνετε και πάλι ρομαντικοί, καθώς θα περάσετε από την γέφυρα που έγινε η πρώτη συνάντηση.

Kilkenny

Τέλος έχουμε το Kilkenny, όπου θα δούμε την πόλη, το κάστρο και το ποτάμι.
Για όσους ξέρουν, το Kilkenny έχει την καλύτερη μπίρα (ναι οκ δεν το ήξερα και δεν δοκίμασα) και υπάρχουν αρκετά σημεία όπου μπορείς να κάνεις μια στάση και να πιεις.

Γραφικά σοκάκια, αρκετό χρώμα στην πόλη και κυρίως στις πόρτες των σπιτιών και αρκετές επιλογές για να φας, από ένα καλό εστιατόριο με menu έως κάτι οικονομικό.

5η ημέρα | Belfast

Το Belfast είναι η πρωτεύουσα και, ταυτόχρονα, η μεγαλύτερη πόλη της Βορείου Ιρλανδίας. Γνώριζες πως είναι η 14η μεγαλύτερη πόλη στο Ηνωμένο Βασίλειο και η δεύτερη μεγαλύτερη στην νήσο της Ιρλανδίας;

Από ιστορικής πλευράς, ήταν έδρα της ιρλανδικής βιομηχανίας λινών (παίρνοντας έτσι και το παρατσούκλι “Linenopolis“), καπνοβιομηχανίας, μονάδας παραγωγής σχοινιών και ναυπηγείων: η κυριότερη ναυπηγική εταιρεία, η Harland and Wolff, η οποία κατασκεύασε το γνωστό σε όλους RMS Titanic, βοήθησε στις αρχές του 20ού αιώνα το Belfast να κάνει την εμφάνισή του στην διεθνή σκηνή ως το μεγαλύτερο και παραγωγικότατο παγκοσμίως.

Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διάρκεια της Βιομηχανικής Επανάστασης, και έτσι θα συναντήσεις πολλά στοιχεία στον δρόμο σου, από graffiti έως αγάλματα.

Παραμένει ένα βιομηχανικό κέντρο, καθώς και κέντρο τεχνών, με ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης καθώς και επιχειρήσεις, ένα δικαστικό μέγαρο, αποτελώντας έτσι τον οικονομικό πνεύμονα της Βορείου Ιρλανδίας. Είναι το μοναδικό ίσως σημείο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίρα (φυσικά παίζει και το ευρώ), καθώς  θα δεις και αγγλικές πινακίδες στα αυτοκίνητα.

Μπορείς να επισκεφθείς το ναυτικό μουσείο του Τιτανικού, να πιεις μια ζεστή σοκολάτα στο Café Parisien όπου θα το βρεις απέναντι από το Δημαρχείο και να φιλήσεις το ψάρι ‘The Big Fish’, the Salmon of Knowledge, όπου θα φανερώσει τον έρωτα της ζωής σου αλλά και θα σου χαρίσει γνώση.

Από την Lagan Bridge μπορείς να δεις το λιμάνι, την βιομηχανική περιοχή και τα γλυπτά που δηλώνουν την ένωση αλλά και την ιστορία.

Για εμάς η επιστροφή ήταν την 6 ημέρα όπου και πετούσαμε σχετικά νωρίς. (Αν αναρωτιέσαι για την μια μέρα που λείπει, τότε θα σου πω πως την πήρε η ξεκούραση που την αναζητούσε…)

Το ταξίδι αυτό δεν ήταν μικρό, είχε πολύ κόσμο, διαδρομές, τοποθεσίες, πολλές αναμνήσεις, πολλά pins στον χάρτη και σίγουρα σχέδια για μια μελλοντική επιστροφή.

Αν θες συμβουλές, τότε : Αφέσου, πέρνα καλά, υπολόγισε τι θες να κάνεις, έχετε ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά σου, κράτα όσο πιο πολλές εμπειρίες μπορείς και Καλό σου Ταξίδι!!

Related posts

Ο Mr. Evans στο Howth της Ιρλανδίας

Ιρλανδία (Ireland) : 7 ημέρες, 6 μέρη και 500 χιλιόμετρα | Dublin, Malahide Castle & Gardens, Howth #1

Mistereblog.com website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More