Βουδαπέστη (Budapest) : Τι μπορείς να δεις σε 2 μέρες

Κοινοβούλιο

Δεν είναι εύκολο να κάνεις ένα ταξίδι που η διάρκεια ζωής του θα είναι 2 μέρες και δεν μιλάμε φυσικά για κάπου κοντά, αλλά για ακτίνα 1.126 χιλιομέτρων. ΟΚ δεν θα πάμε ούτε με τα πόδια αλλά ούτε και οδικώς, αυτό όμως δεν σημαίνει πως ένα απλό σακίδιο μας αρκεί, ούτε πως θα προλάβουμε να τα δούμε όλα.
Σημασία όμως δεν έχει τι χρονικό περιθώριο έχεις, αλλά τι διάθεση κατέχεις για να τρέξεις και να κάνεις κάποια πράγματα.

Σήμερα σας πάω στην Ουγγαρία και συγκεκριμένα στην Βουδαπέστη (Budapest) !

Νησί της Μαργαρίτας

Γενικότερα στα μικρά ή σύντομα ταξίδια, καλό είναι να έχεις ένα μεγάλο ταξιδιωτικό σακίδιο πλάτης, για να έχει την άνεση της μετακίνησης. Να έχεις ρούχα όχι μόνο ανάλογα τον καιρό αλλά και τον προορισμό που επιλέγεις. Θα σου πρότεινα να έχεις πάντα :

  • Ένα αδιάβροχο
  • Ισοθερμικά
  • Ταξιδιωτικό kit με μαξιλαράκι, ωτοασπίδες
  • Ένα μαγιό (ποτέ δεν ξέρεις)

Η Βουδαπέστη είναι η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και έδρα της κομητείας της Πέστης. Έχει περίπου 1,7 εκατομμύρια κατοίκους και έγινε μια ενιαία πόλη που καταλαμβάνει και τις δύο όχθες του ποταμού Δούναβη, Χωρίζεται στη Βούδα (Buda), Όμπουντα (Óbuda, παλαιά Βούδα) και στη Πέστη (Pest), όπου και συνδέονται με τη γέφυρα των Αλυσίδων.

Θα συναντήσεις τοπικές συνταγές με παραδοσιακά εδέσματα που καλό είναι να δοκιμάσεις, ειδικά αν είσαι τολμηρός, σου αρέσουν οι σούπες ή το κρέας.
Στο πέρασμα σου στα γραφικά σοκάκια στην μεριά της Πέστης, θα βρεις μαγαζάκια όχι μόνο με τουριστικά είδη αλλά και πλούσια λαογραφικά στοιχεία. Μην φοβηθείς να κατέβεις σε στοές με μαγαζιά, να μπεις σε τραμ, ταξί-ποδήλατα, ακόμα και στα καραβάκια που διασχίζουν τον ποταμό Δούναβη (μπορείς να δειπνήσεις κανονικά μέσα αν το επιθυμείς) και να απολαύσεις την θέα του Κοινοβούλιου, το νησάκι της Μαργαρίτας και να κάνεις όσες στάσεις θες.

Θα συναντήσεις τσιγγάνικα βιολιά, μπαρόκ αρχιτεκτονική, πάρκα, μνημεία, το κάστρο της Βούδας και ότι τραβά η όρεξη σου αλλά και τα πόδια σου, γιατί θα χρειαστεί να περπατήσεις καλέ μου φίλε.

Δίπλα στη Γέφυρα των Αλυσίδων στον Δούναβη είναι το Μνημείο για τους 550.000 Ούγγρους Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους το 1944 – 45. Χιλιάδες από αυτούς πυροβολήθηκαν δίπλα στην όχθη από συμπατριώτες τους, συνεργάτες των Ναζί. Πριν τους εκτελέσουν, τους ανάγκαζαν να βγάλουν το πιο πολύτιμο πράγμα που είχαν επάνω τους: τα παπούτσια τους….

Η νυχτερινή ζωή, μπορεί να σε βρει σε κεντρικές πλατείες με αρκετό κόσμο όπου δεν θα φοβηθούν να σε πλησιάσουν και να σε βάλουν στην παρέα. Θα μπορούσε να είναι μια underground φάση, γιατί θα βρεις clubs που φιλοξενούνται σε παλιά κτίσματα, σε στοές και πάρκα.

Τι να δεις

Να επισκεφτείς την πλατεία Ηρώων και να περιπλανηθείς στο πάρκο, όλο και κάποια συναυλία θα δεις εκεί. Επίσης στο πάρκο του Λαού.
Αν πάρεις κάποιο καραβάκι, κάνε μια στάση στο νησάκι της Μαργαρίτας και αν θες μετά πέρνα στην πλευρά της Βούδας ώστε να επισκεφτείς το κάστρο.
Να περπατήσεις σε όλες τις γέφυρες

 

Mistereblog.com website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More