Ρέθυμνο: Οθωμανικά και Ενετικά μνημεία

Παλιά πόλη ρεθύμνου-Kρήνη Ριμόντι

Η Κρήτη και οι νομοί της, είναι σίγουρα από εκείνα τα μέρη που με θαυμασμό κοιτάς τις αρχιτεκτονικές πλευρές που άφησε στο πέρασμα του ο χρόνος. Ένα από αυτά τα μέρη είναι και το Ρέθυμνο, όπου είναι πλούσιο σε Οθωμανικά αλλά και Ενετικά μνημεία.

Η πόλη του Ρεθύμνου περιστοιχίζεται από μιναρέδες, πύλες, τέμενους κ.α που μπορείς να δεις και να θαυμάσεις σε όλη την πόλη. Στην παλιά πόλη, σίγουρα θα βρεις τα περισσότερα, που βρίσκονται καλά διατηρημένα έως και τις μέρες μας.

Παλιά πόλη ρεθύμνου- Mr. Evans

Μια μικρή βόλτα από το ενετικό λιμάνι, όπου και θα βρεις τον φάρο , περπάτα στα πλακόστρωτα και πέρνα από το Loggia που πλέον θα το βρεις σαν το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, συνεχίζοντας θα βρεις τη Κρήνη Ριμόντι με το τρεχούμενο νερό. Αν πας αριστερά, θα βγεις στην πλατεία Μικρασιατών και στο Τέμενος Νερατζέ – ωδείο και στην Τέμενος Βελή Πασά. Αν πάρεις το μονοπάτι στα δεξιά σου, τότε σίγουρα θα οδηγηθείς στην Σαλαμίνος και στο κάστρο της Φορτέτζας!

Αυτά είναι μόνο η αρχή, για να αρχίσεις να εξερευνάς την πόλη! Ξεκίνα από τον άγνωστο στρατιώτη και κάνε το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού. Όλο και κάτι θα βρεις, είμαστε σίγουροι για αυτό!

 

Related posts

I love volos. Αυτό είναι το σύνθημα της πόλης

Pa – Pelion: Το κοσμοπολίτικο ψαροχώρι του Άη Γιάννη

Στην Τήνο για πέντε ημέρες. Δείτε τη με άλλη ματιά.

Mistereblog.com website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More