Νότια Κρήτη: Τρεις Πέτρες (Παραλία Τριόπετρα)

Όσες κλεφτές ματιές και αν ρίξεις, όσες ανάσες και αν πάρεις, ο νότος θα παραμένει νότος μέσα στην καρδιά μας, ότι και να δεις ότι και να ακούσεις. Αγγίξαμε τα νερά του Λιβυκού πελάγους και ανταμώσαμε στις Τρεις Πέτρες.

Δεν συνηθίζω να κάνω σχέδια και αυτό γιατί συνήθως δεν πετυχαίνει, οπότε αφήνω τα ταξίδια μου και λίγο στην τύχη τους, που κάθε άλλο παρά κακό μου κάνουν. Έτσι λοιπόν όπως κάθε άλλη φορά, έψαξα στο google maps τι υπάρχει στο νότο, είδα φωτογραφίες και το άφησα στην τύχη του.
Με ένα μικρό σακίδιο και σίγουρα τη φωτογραφική μου παραμάσχαλα, ξεκίνησα το ημερήσιο ταξίδι μου από τους Έρφους Μυλοποτάμου όπου και διέμενα στο Ρέθυμνο με προορισμό την παραλία της Τριόπετρας.

Χαμένη για ακόμα μια φορά με το gps αλλά ευλογημένη που πέρασα από σημεία και τόπους που δεν είχα ξαναδεί και δεν μπορούσε άλλο να εγκλωβίσει το μάτι μου. Από την πόλη του Ρεθύμνου, θα πάρεις και πάλι την διαδρομή για Πλακιά ή λίμνη Πρέβελη. Βρίσκεται περίπου 52 χλμ νότια του Ρεθύμνου και 13 χλμ νοτιοανατολικά του χωριού Ακούμια, στους πρόποδες του όρους Σιδέρωτα.

Είναι κοντά μια ώρα και κάτι, ανάλογα φυσικά με το πως οδηγείς, αν κάνεις στάσεις, αν, αν αν… Εγώ επειδή έκανα και στάσεις μέσα στη μέση του δρόμου για να βγάλω φωτογραφίες, οδηγούσα αργά γιατί δεν ήξερα τους δρόμους, γιατί απολάμβανα την θέα, γιατί άφηνα τον αέρα να με χτυπήσει από το παράθυρο και άλλα τόσα ρομαντικά, το έκανα μισή ώρα παραπάνω, σε σχέση με αυτούς που μου κόρναραν για να προσπεράσουν…

Εαν δεν ξέρεις λοιπόν τη διαδρομή, βάλε στο gps το σημείο και επέλεξε την πιο σύντομη. Αν χαθείς ρώτα (πάντα πιάνει να ξέρεις) ή το πολύ πολύ κάνε το σαν και εμένα. Ζήσε το άγνωστο, ακολούθα το ένστικτο σου και σίγουρα θα ανταμειφθείς για αυτό.

Πόσα σημεία έχει έχουν οι Τρεις Πέτρες;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν γνώριζα πως πέρα από την παραλία της Τριόπετρας, υπάρχουν οι Τρεις Πέτρες, η μικρή Τριόπετρα και ακόμα μια μικρότερη παραλία…

Τα τέσσερα αυτά σημεία (ή οι δυο παραλίες αν θες) χωρίζονται ακριβώς στην μέση από τις Τρεις Πέτρες, που στην ουσία είναι μια μικρή χερσόνησος, οπότε καλό είναι να ξέρεις προς τα που θα κινηθείς, γιατί δύσκολα θα πας με τα πόδια, κυρίως γιατί είναι βραχώδες μέρος, σαν να ξέβρασε ο πλανήτης Άρης τα κομμάτια του.

Αν είσαι camper, τότε αγαπητέ μου σίγουρα βρήκες το σημείο σου, μέσα στα βράχια και τις σπηλιές. Απόλαυσε τα καταγάλανα – πεντακάθαρα νερά και αφέσου στα πρώτα κύματα. Δεν είναι τόσο απότομη η θάλασσα όσο φαίνεται, παρόλα αυτά, επειδή το κύμα είναι λίγο ορμητικό στην αρχή, κοίτα μη βρεθείς στην άλλη πλευρά του σημείου. Αν αντέχεις σκαρφάλωσε στις πέτρες και ανακάλυψε την μικρή Τριόπετρα.

Τι να κάνεις:

Θα σου προτείνω αν έχεις σκηνή να μείνεις ένα βράδυ για να μετρήσεις τα αστέρια και να αναλογιστείς τι είναι αυτό που σου φέρνει την ευτυχία.

Υπάρχουν αρκετά μαγαζιά όπου μπορείς να προμηθευτείς φαγητό ή ακόμα και να το απολαύσεις εκεί, καθώς θα βρεις και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Πήγαινε, άγγιξε τα νερά του νότου και κάνε μια ευχή σε ένα αστέρι.

Related posts

Βόλος – I love Volos: Αυτό είναι το σύνθημα της πόλης

Pa – Pelion: Το κοσμοπολίτικο ψαροχώρι του Άη Γιάννη

Στην Τήνο για πέντε ημέρες. Δείτε τη με άλλη ματιά.

Mistereblog.com website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More