San Sebastian: Ξενάγηση στο La Concha beach

San Sebastian, Spain - Mr. Evans Travel blog

Το San Sebastian φημίζεται για τα αστέρια Michelin που διαθέτει η κουζίνα τους, την παραλία La Concha, τους σέρφερς και τα αξιοθέατα.

Είναι ένα ημερήσιο ταξίδι που μπορείς να κάνεις αν βρίσκεσαι στο Bilbao ή στο χωριό Hoznayo, όπως κάναμε εμείς. Με το αυτοκίνητο που είχαμε στην διάθεσή μας, ξεκινήσαμε με προορισμό την πόλη με τα πολλά αστέρια. Η απόσταση είναι 176,3 χιλιόμετρα και με το αυτοκίνητο υπολογίζεις πως θα φτάσεις σε μια ώρα και 50 λεπτά. Σε περίπτωση τώρα που δεν διαθέτεις μέσο, τότε μπορείς να πάρεις, τρένο ή λεωφορείο. Αυτό το link θα σε βοηθήσει σχετικά.

Να δοκιμάσετε κάτι από την κουζίνα και σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι αλλά και φαγωμένοι!

Πριν προχωρήσεις, διάβασε τους προηγούμενους προορισμούς που επισκεφτήκαμε:

  • Αν θέλεις να μάθεις για την πρώτη μέρα κάνε κλικ εδώ.  Hoznayo – Solares
  • Δεύτερη μέρα, κλικ εδώLierganes & Bilbao
  • Τρίτη ημέρα, κλικ εδώCastro Urdiales και Playa Salve de Laredo 
  • Τέταρτη μέρα, San Sebastian. Βρίσκεσαι ήδη εδώ
  • Πέμπτη μέρα, κλικ εδώ.  Casa de los colores – Guggenjeim Museum
  • Έκτη μέρα, Κάνε κλικ εδώ. Santander
  • Έβδομη μέρα,κλικ εδώ Gruta del Diablo & Fuente del Francés .

San Sebastian

Είχαμε αναφέρει, πως στην Καντάμπρια τουλάχιστον που εμείς κινηθήκαμε, όσον αφορά τον δρόμο ταχείας, δεν υπήρχαν διόδια κάτι που μας έκανε μεγάλη έκπληξη. Τι γίνεται λοιπόν… όταν αλλάζεις νομό, τότε τα διόδια ξεκινούν χιλιομετρικά. Δηλαδή σταματάς σε ένα σταθμό διοδίων, βγάζεις μια κάρτα που χτυπάς και όταν είναι να βγεις στην έξοδο που θέλεις, τότε ένας άλλος σταθμός σε περιμένει να βάλεις την κάρτα,  ώστε να υπολογίσει τα χιλιόμετρα σου και να κοστολογηθείς σύμφωνα με αυτά.

Το πρώτο πράγμα που κάναμε, ήταν να φτάσουμε στην παραλία, κυρίως για να βρούμε κάποιο σημείο να παρκάρουμε και να το πάρουμε με τα πόδια. Δύσκολο, αφού ήταν παντού ντόπιοι ή τουρίστες που έπρεπε να φτάσουν σε αυτό το διαμάντι.

La Concha

Αν διαβάσατε τα προηγούμενα άρθρα μας, τότε πιθανόν να διαβάσατε πως πέσαμε σε μέρες αργίας. Αυτό το 3ήμερο ήταν αρκετό για να καταλάβουμε, γιατί η παραλία La Concha είχε πλημμυρίσει από κόσμο, είτε στην άμμο της, είτε χαζεύοντας από το επάνω μέρος της πασαρέλας, είτε επάνω στα κύματα με μια σανίδα του σερφ!

San Sebastian,La Concha, Spain – Mr. Evans Travel blog

Βρίσκεται μπροστά από το νησί Santa Clara και έχει ανακηρυχθεί η καλύτερη παραλία της Ευρώπης και της Ισπανίας.

Σήμερα χιλιάδες άνθρωποι συνεχίζουν να απολαμβάνουν τη θέα από τα περίφημα κιγκλιδώματα του παραθαλάσσιου περιπάτου της, κατεβαίνοντας για μια βόλτα στην παραλία ή για να κάνουν μια βουτιά στα υπνωτικά νερά της.

Story behind

Η La Concha είναι μια παραλία γεμάτη ιστορία και ανέκδοτα. Η Ισαβέλλα ΙΙ έκανε την παραλία La Concha μόδα το 1845, αφού οι γιατροί της συνέστησαν το μπάνιο στη θάλασσα ως θεραπεία για τα δερματικά της προβλήματα. Τότε είχε ξεκινήσει μια νέα μόδα που ήθελε τον ασθενή να πηγαίνει στην παραλία. Μαζί με αυτήν λοιπόν, ήρθε και η υπόλοιπη αυλή και οι αριστοκράτες της υψηλής κοινωνίας που έδωσαν την καταγωγή της στο Σαν Σεμπαστιάν της κομψής και διακεκριμένης φήμης.

La Concha

Φυσικά δεν λείπει και το παρατσούκλι «Μαργαριτάρι της Κανταβρικής Θάλασσας».

Είναι η χαρά των θαλάσσιων σπορ και μη, αφού θα δεις μαγαζιά με ήδη surf, σανίδες και κόσμο να πηγαινοέρχεται με βρεγμένα πέλματα στους δρόμους. Δεν είναι κάτι που είχα ξαναδεί και το ζήλεψα η αλήθεια είναι. Ένα λάθος που κάναμε τότε, ήταν μην έχουμε μαζί μας μαγιό, ώστε να βρέξουμε τα πόδια μας και σε αυτήν την παραλία, όπως κάναμε στα Castro Urdiales και Playa Salve de Laredo .

Το Σαν Σεμπαστιάν, επίσημα γνωστό με τη δίγλωσση ονομασία Donostia / San Sebastián . Βρίσκεται στην Αυτόνομη Κοινότητα των Βάσκων στην Ισπανία. Βρίσκεται στην ακτή του Βισκαϊκού Κόλπου, 20 χιλιόμετρα (12 μίλια) από τα σύνορα Γαλλίας-Ισπανίας.

San Sebastian, Spain -Cantabria- Mr. Evans Travel blog

Οι οικονομικές δραστηριότητες στην πόλη κυριαρχούνται από τον τομέα των υπηρεσιών, με έμφαση στο εμπόριο και τον τουρισμό, καθώς το Σαν Σεμπαστιάν είναι από καιρό γνωστό ως τουριστικός προορισμός. παρά το σχετικά μικρό μέγεθος της πόλης, εκδηλώσεις όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν και το Φεστιβάλ Τζαζ του Σαν Σεμπαστιάν της έχουν δώσει διεθνή διάσταση. Το Σαν Σεμπαστιάν, μαζί με το Βρότσλαβ της Πολωνίας, ήταν η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2016.

Maria Cristina Bridge

María Cristina Bridge , San Sebastian, Spain – Mr. Evans Travel blog

Η γέφυρα Maria Cristina είναι η πιο κομψή κατασκευή που διασχίζει τον ποταμό Urumea. Η εκλεκτική κατασκευή συνδέει το κέντρο του San Sebastian με τον σταθμό Estación del Norte (τον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό) και τον σταθμό λεωφορείων.

Μέσα σε 9μήνες κατάφεραν ο μηχανικός José Eugenio Ribera και ο αρχιτέκτονας Julio María Zapata την κατασκευή το 1904. Αποτελείται από τρία ανοίγματα και το πρότυπο που ακολουθήθηκε για την κατασκευή του ήταν η νύφη Alejandro III στο Παρίσι, με τους τέσσερις οβελίσκους στα άκρα της που επιστέφονται από γλυπτά (και σηματοδοτούν την είσοδο).

Τα πολύχρωμα οικόσημα ολοκληρώνουν κάθε έναν από τους οβελίσκους και μαζί με τα πολύχρωμα κεραμικά των αψίδων του δίνουν στις μορφές μια πολύχρωμη πινελιά.

Η κατασκευή είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα με επένδυση και διακόσμηση από κοκκινωπή τεχνητή πέτρα.

San Sebastian, Spain -Mr. Evans Travel blog

San Sebastian, Spain -Mr. Evans Travel blog

Related posts

Santander | Μια βόλτα στην πρωτεύουσας της Cantabria

Hoznayo: Εξερεύνηση στο Gruta del Diablo & Fuente del Francés

Bilbao: A city full of art

Mistereblog.com website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More