Hoznayo: Εξερεύνηση στο Gruta del Diablo & Fuente del Francés

Το Hoznayo (Οθνάγιο) βρίσκεται στην Cantabria και είναι περικυκλωμένο από δάση, μικρά γραφικά χωριά, ποτάμια που θα συναντήσετε στο διάβα σας, και καταρράκτες. Αν είσαι έτοιμος να ζήσεις το ταξίδι, τότε διάβασε αυτά που έχουμε να σου πούμε.

Θα χρειαστείς ένα μέσο μετακίνησης και καλά δουλεμένα ποδαράκια, γιατί θα χρειαστεί να περπατήσεις… πως αλλιώς θα εξερευνήσεις;

Το χωριό αυτό βρίσκεται αρκετά κοντά σε έξοδο της εθνικής οδού, με αποτέλεσμα να μπορείς να μετακινηθείς και στα γύρω χωριά. Αυτό σημαίνει πως η διαδρομή και η ξενάγηση μας έγινε πολύ εύκολη.

Πληροφορίες μπορείς να βρεις και στο πρώτο μας άρθρο:

Spain: 21.000 klm, 7 σημεία. Hoznayo – Solares day #1

Στο πρώτο μας άρθρο όπως θα είδες και παραπάνω, υπάρχουν αρκετές πληροφορίες, λίγο πιο γενικές. Έμαθες για το μέρος, μα να δούμε και κάποια σημεία, που δεν στα έχω αναφέρει.

Gruta del Diablo

Η Κανταμπρία είναι ένας παράδεισος για όλους τους λάτρεις του καλού περπατήματος και της φύσης. Πλούσια δάση, μονοπάτια και σημεία που μπορείς να ανακαλύψεις. Υπάρχουν διαδρομές για όλα τα γούστα, τα επίπεδα και τους τύπους περιπατητών. Διαδρομές ανάμεσα σε σεκόγια, μονοπάτια που οδηγούν σε μυστικές γωνιές, σημεία που καταλήγουν σε καταρράκτες και, φυσικά, διαδρομές όπου όλοι θα νιώσουν Ρωβινσόνες ανακαλύπτοντας την διαδρομή του Fuente del Francés και της σπηλιάς του διαβόλου.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει κάνει αυτή τη διαδρομή και να μην έχει ενθουσιαστεί. Αν και δεν είναι διαδεδομένη  περιοχή , έχει κερδίσει τη φήμη της για τη γοητεία που αποπνέει.

Θα αναρωτιέστε από πού πήρε το όνομά του. Η ιστορία λέει ότι ήταν ένας Γάλλος κληρικός που διέφευγε από τη Γαλλική Επανάσταση και ανακάλυψε αυτό το μέρος. Μια ανακάλυψη που οδήγησε στη δημιουργία των ιαματικών λουτρών Aguas de Hoznayo τον 19ο αιώνα χάρη στην καλοσύνη και τις φαρμακευτικές ιδιότητες των νερών που πηγάζουν από την πηγή.

Δίπλα του υμνούσε το ξενοδοχείο Suizo και ένα εστιατόριο με καταλύματα. Στις μέρες μας δεν υπάρχει ο ναός αυτός της ευεξίας, καθώς το 1980 έπαψε να λειτουργεί και σήμερα είναι εντελώς ερειπωμένος. Σε αυτό το ιαματικό λουτρό γινόταν επίσης η εμφιάλωση του νερού και η διανομή του σε όλη την περιοχή λόγω της εξαιρετικής ποιότητάς του.

La ruta a la Fuente del Francés

Το Hoznayo,

ειναι ένα μικρό χωριό της Κανταβρίας που ανήκει στον δήμο Entrambasaguas. Για να κατευθυνθείτε πάρτε τον Α8 και βγείτε στην έξοδο 197 προς Solares/Entrambasaguas/Hoznayo. Μόλις φτάσουμε στον κυκλικό κόμβο, κατευθυνόμαστε προς το Aguas de Hoznayo και, περίπου 200 μέτρα αργότερα, παρκάρουμε δίπλα σε μια πινακίδα που υποδεικνύει τον προορισμό μας. Έφτασες!

Στο δάσος θα βρεις 2 σημεία, μια μικρή διακλάδωση στα 50 μέτρα μπροστά σας. Αν πάρεις το δεξί μονοπάτιθα οδηγηθείς στη βρύση ενώ από το αριστερό στα ιαματικά λουτρά.

Η διαδρομή που οδηγεί στο Fuente del Francés είναι απλή και κατάλληλη για άτομα με μειωμένη κινητικότητα, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για όσους έχουν παιδιά ή κατοικίδια.

Η πυκνή βλάστηση, σε κάνει να θες να εξερευνήσεις και να αφεθείς στα “χέρια ” της μητέρας φύσης. Ακολουθήστε τον ποταμό Aguanaz και το τοπίο γίνεται ακόμα πιο μαγικό.

Ακόμα και τις καθημερινές, θα δεις κόσμο. Είτε πεζό, είτε με ποδήλατο είτε ακόμα και με καρότσια για τα παιδιά τους, να κάνουν βόλτες μέσα στο δάσος. Θα συναντήσεις έναν παλιό μύλο, ένα δυο κατοικίες και όλα αυτά μόλις 20 χιλιόμετρα από το Σανταντέρ.

Related posts

San Sebastian: Ξενάγηση στο La Concha beach

Santander | Μια βόλτα στην πρωτεύουσας της Cantabria

Bilbao: A city full of art

Mistereblog.com website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More