Κρακοβία (Krakow) : Η ρομαντική πλευρά της Πολωνίας

Αγαπημένε μου ταξιδευτή ή ταξιδιώτη (κράτα όποιο θες δεν θα με προσβάλεις), αν έχεις πάει στην Πολωνία και δεν έχεις περάσει από την παλιά πόλη της Κρακοβίας, τότε το κρίμα στο λαιμό σου! Και αυτό γιατί έχεις χάσει τα χρώματα που έχει όλο τον χρόνο, τα τοπία που χάνονται από το μάτι σου τον χειμώνα αλλά εμφανίζονται την άνοιξη, δεν έχεις παλέψει με δράκους, δεν έχεις κάνει βαρκάδα στον Βιστούλα ποταμό και άλλα τόσα που θα σου πω σε λίγο.

Η Πολωνία είναι ένας ξεχωριστός και αγαπημένος προορισμός, που έχει να σου χαρίσει, εικόνες, γεύσεις και αναμνήσεις. Θα δεις πολλά χρώματα, από τον ορίζοντα έως τους ανθρώπους, τα κτίρια και ότι βρίσκεται γύρω σου.

Για να ταξιδέψεις έως εκεί θα χρειαστείς ζεστά ρούχα, συνάλλαγμα και χρόνο για να δεις ότι τραβά η ψυχή σου. Πλούσια χώρα και πόλη σε ιστορικά γεγονότα, αρχιτεκτονικά σκευάσματα και μουσεία. Μεγαλοπρεπή πάρκα όπως το οικολογικό πάρκο Bielańsko-Tyniecki Landscape Park, που μπορείς να χαθείς μέσα στις καταπράσινες φυλλωσιές και στα γλυπτά που θα βρεις διάσπαρτα μέσα στο πάρκο.

Θα σου προτείνω να αράξεις στο γκαζόν του κάστρου Βαβέλ την άνοιξη, να γυρίσεις την παλιά πόλη και να δοκιμάσεις τοπικές λιχουδιές.

Στην Κεντρική πλατεία υπάρχει η τοπική αγορά, που θα την βρεις μέσα σε μια  μεγάλη στοά, γεμάτη παραδοσιακά σουβενίρ και αντικείμενα. Περιηγήσου στα πλακόστρωτα, μπες στις εκκλησίες, όπως την Βασιλική της παναγίας Bazylika Mariacka, ανακάλυψε τους 2 πύργους και την ιστορία με τα ρολόγια και τον τοξότη, μάθε όσο μπορείς την πόλη.

Αν κουραστείς, λέμε αν, πάρε το τρένο και μετακινήσου σε άλλα σημεία είτε ιστορικά είτε πολιτιστικά.

Related posts

Spain: 21.000 klm, 7 σημεία. Hoznayo – Solares day #1

Ο Mr. Evans ταξιδεύει στην Πομπηία (Pompei)

Ρώμη (Rome), μια πόλη για όλες τις εποχές.

Mistereblog.com website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More