Sint Truiden: Λίγο έξω από τις Βρυξέλλες

Sint Truiden -Mr Evans blog

Η πόλη του Sint Truiden (δες τον χάρτη), μοιάζει με ένα ήσυχο και σχετικά απόμερο μέρος, που από την μια βλέπεις μια έρημη γειτονιά και από την άλλη εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια.

Γλώσσες και επικοινωνία:

Στο Βέλγιο να ξέρεις ότι μιλάνε Γαλλικά, Φαλμανδικά (Ολλανδικά) και Γερμανικά.
Καλό είναι, όταν θα βρεθείς στην βόρεια πλευρά του Βελγίου, όπως το Sint Truiden, να μάθεις αντί για oui και Merci, να λες Ja και Dank u wel, γιατί μια παρεξήγηση θα υπάρξει.

Ο καιρός βροχερός και με αρκετό κρύο, κάτι που μας ώθησε για ένα ζεστό γεύμα. Βρήκαμε  ένα σχετικά οικονομικό σε σχέση με άλλα μαγαζιά εστιατόριο και αρκετά προσεγμένο. Εκεί διαπιστώσαμε την μετάβαση της γλώσσας, που αναφέρω και λίγο πιο πάνω. Επίσης μάθαμε πως εφόσον μπορείς να πεις κάποιες λέξεις στα γαλλικά, μπορείς να τις πεις και στα φλαμανδικά- φυσικά μας το είπαν με όμορφο και κομψό τρόπο- αλλιώς μίλα αγγλικά και λήγει το θέμα.

Δεν είναι ένα μέρος πολύ οικονομικό, οπότε σίγουρα θα χρειαστεί να ψάξεις για να φας κάπου καλά χωρίς να χρειαστεί να βάλεις πολύ βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Sint Truiden -Mr Evans blog

Αν και μας φάνηκε σχετικά ερημική για περιοχή στην αρχή, όσο προχωρούσαμε προς την κεντρική πλατεία. άλλο τόσο βλέπαμε εμπορικά μαγαζιά με μεγάλα και διάσημα brands καθώς και γεμάτα μαγαζιά για φαγητό.

Η μεταφορά μας από την πόλη των Βρυξελλών:

Το ταξίδι έγινε αυθημερόν με τρένο, που και βρήκαμε εισιτήριο σε οικονομική τιμή, από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Ανακάλυψε τους προορισμούς και μετακινήσου με αυτό.

Related posts

Brussels: Οι Βρυξέλλες μέσα από εικόνες

Μια βόλτα στην παραμυθούπολη Brugge

Βρυξέλλες: Βέλγικη σοκολάτα με επικάλυψη Brugge

Mistereblog.com website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More