Mount Carmel Catholic Cemetery: Επίσκεψη στον Al Capone

Δεν γίνεται να βρεθείς στο Chicago, στο κέντρο της Μαφίας και τον gangsters και να μην επισκεφτείς τον τάφο του Al Capone. Είναι από αυτά που λες ότι σε ένα μέρος πρέπει να δω τα αξιοθέατα, αυτά που έκανε γνωστό το σημείο και την ιστορία του. Κάπως έτσι κάναμε και εμείς, αφού είδαμε όσα μπορούσαμε, κινηθήκαμε και στα μέρη εκείνα που για άλλους είναι περίεργα και σκοτεινά & για άλλους ένα ιστορικό σημείο με αρκετή πληροφορία.

Πάντως όσο περίεργο και αν σου φαίνεται, είναι ένα τουριστικό σημείο που αρκετοί ψάχνουν.

Μπορείς να βρεις πληροφορίες όπως στο google, είτε σε κάποιο βιβλίο που αφορά τα κοιμητήρια του Σικάγο, είτε ρωτώντας κάποιον κάτοικο ή απλά πατώντας εδώ. Εμείς είχαμε την τύχη να έχουμε αρκετούς γνωστούς, ένας εκ αυτών, ο George, που φάνηκε το ίδιο “καμένος” με εμάς για τέτοιες ξεναγήσεις. Όταν του είπαμε ότι θέλουμε να μάθουμε για περίεργα σημεία με φαντάσματα ή ιστορίες που αφορούν νεκροταφεία, έβγαλε ένα βαρύ βιβλίο αφιερωμένο σε αυτά! Μας πρότεινε να ξεκινήσουμε με τον τάφο του Al Capone, στο Oak Park και συγκεκριμένα στο Mount Carmel Catholic Cemetery.

Η ακριβής διεύθυνση είναι 1400 S Wolf Rd, Hillside, IL 60162.

Για να το αναζητήσεις μετακινήσου στο  Section 35. Κάνε μια βόλτα και σίγουρα θα το βρεις μπροστά σου.

Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι ίσως ακόλουθοι του, είναι να αφήνουν κάτι στον τάφο του σαν φόρο τιμής. Θα σου πρότεινα να μην απλώσεις χέρι, γιατί ποτέ δεν ξέρεις, αν πάλι…. χαρήκαμε που σε γνωρίσαμε…

Λίγα λόγια

Πιθανώς ο Alphonse Gabriel Capone να είναι ο γνωστότερος γκάνγκστερ της δεκαετίας του 1920. Στην “ιδιοκτησία “του  ήταν ολόκληρη η πόλη του Σικάγο καθώς είχε τον απόλυτο έλεγχο έως ότου τον κατέβαλε ο πράκτορας του FBI Elliott Ness. Ο Ness έγραψε αργότερα ένα βιβλίο “The Untouchables“, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τις προσπάθειές του να πιάσει αλλά και να φυλακίσει τον Capone.

Βιογραφία

Γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, από Ιταλούς γονείς,  τον Gabriele και την Teresina Capone και ήταν ο τέταρτος από τα 8 αδέρφια του. Μεγάλωσε σε μια στοργική ιταλική οικογένεια μεσαίας τάξης και όσο και αν δεν πάει το μυαλό μας, μεγάλωσε για να είναι ειλικρινής και σκληρός εργαζόμενος. Εγκατέλειψε το σχολείο στην 8η τάξη, και άρχισε να εργάζεται για τον Johnny Torrio. Μια νέα φυλή γκάνγκστερ για εκείνη την εποχή που έκοβε και έραβε κυριολεκτικά και μεταφορικά στην πόλη. Από αυτόν, ο Al Capone έμαθε το εμπόριο, αρχικά ως μαθητευόμενος έως ότου αναλάβει τα ηνία. Οι γνωριμίες του δεν έμειναν εκεί καθώς ο Frank Yale, μπήκε στο οπτικό του πεδίο.  Εδώ ίσως και να ήταν το σκληρότερο κομμάτι εκπαίδευσης, καθώς μιλάμε για χρήση βίας και αυτό για την οικοδόμηση μιας αυτοκρατορίας, διατηρώντας παράλληλα ένα αξιοσέβαστο σπίτι και κοινωνική ζωή.

Ο έρωτας δεν άργησε να φτάσει και για τον ίδιο και έτσι ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με Ιρλανδή Mae Coughlin. Το 1918  αποκτούν έναν γιο, τον Albert Francis Capone. Το μωρό όμως διαγνώσθηκε με σύφιλη, την οποία ο Al αργότερα παραδέχτηκε ότι είχε ήδη προσβληθεί πολλά χρόνια πριν, αλλά πίστευε ότι η ασθένεια είχε εξαφανίστηκε.

Όταν ο Johnny Torrio μετακόμισε τις δραστηριότητές του στο Σικάγο το 1921, πήρε μαζί του και τον Al μαζί του, με σκοπό να δημιουργήσουν την μεγαλύτερη αυτοκρατορία εγκλήματος, επικεντρώνοντας την προσοχή τους σε νυχτερινά κέντρα, πορνεία και παράνομα ποτά.

Workmen at Mt. Olivet Cemetery in Chicago had to move the vault containing Al Capone’s body on February 6, 1947.

Η βία ξεκινά

Η πρώτη του δολοφονία έγινε το 1924, για το οποίο βρέθηκε αθώος όταν δωροδοκήθηκαν οι αυτόπτες μάρτυρες. Τον Μάρτιο του 1925, ο Torrio εγκατέλειψε την επιχείρηση για να αποσυρθεί στη Φλόριντα όπου και παρέδωσε τα ηνία στον Capone.

Για να φτάσεις όμως στην κορυφή πρέπει να γεμίσεις τα χέρια σου με αίμα… Έμεινε στην ιστορία με τη σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου, το 1929 όταν δολοφονήθηκαν επτά μέλη της συμμορίας του Μπόγκς Μόραν Αυτή η δολοφονία επέστησε την προσοχή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η οποία ορκίστηκε να πάρει τον Capone από το δρόμο και να φυλακιστεί.

Το 1931, κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή και καταδικάστηκε σε έντεκα χρόνια φυλάκισης. Πέθανε στο σπίτι του στο Μαϊάμι της Φλόριντα, λόγω καρδιακής ανακοπής που προέκυψε από τη σύφιλη, σε βαθμό τρίτου σταδίου. Αρχικά θάφτηκε στο νεκροταφείο του Olivet στο Chicago Illinois , αλλά μεταφέρθηκε στο νεκροταφείο του Όρος Carmel, στο Hillside το 1952, μετά από βανδαλισμούς.

Στο συγκεκριμένο νεκροταφείο θα βρεις πάνω από 400 μαυσωλεία, τα περισσότερα Ιταλικών οικογενειών και ναι φυσικά… μαφιόζων. Αν απορείτε γιατί δεν έχουμε πλούσιο φωτογραφικό υλικό, είναι γιατί μάλλον θέλαμε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα και όχι να μας βρούνε κάπου πεταμένους… (joke)

Related posts

Bachelor’s Grove Cemetery – Midlothian | Το παλαιότερο νεκροταφείο στην κομητεία Cook

Το σαμιαμίδι της οικογένειας Κοντού, ο μύθος & το τραπέζι

Milan: Cimitero Monumentale di Milano

Mistereblog.com website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More