Glenorchy Parish Church στα Highlands

Αν σκοπεύεις να πας στα highlands, τότε να κάνεις μια στάση το Glenorchy Parish Church.  Μια μικρή ενορία στο χωριό Dalmally, όπου θα βρεις και ως Glenorchy Kirk ενώ ιστορικά υπήρχε με το όνομα Church of Dysart. Βρίσκεται επάνω στον κεντρικό και το ομιχλώδες τοπίο ειδικά τον χειμώνα, δίνει στον τόπο μια άλλη πνοή…
Υπάρχουν ακόμα αρκετές ονομασίες όπως:  “Dysert”, “Disart”, “Glenwrquha”, “Glenvrquha”, “Glenvrquhay”, “Clachandysert”, “Clachan Disert”, “Claghan-Diseirt” και “Dysart and Glenurquhie”.

Πρόκειται για ένα οκταγωνικό γοτθικό ξωκλήσι, που σχεδιάστηκε το 1810 από τον James Elliot και ολοκληρώθηκε σαν κτίσμα το 1811. Πλέον προστατεύεται εδώ και αρκετά χρόνια ως διατηρητέο. Στην αυλή του αλλά και κατά την είσοδο στον χώρο του ναού, φιλοξενείται ένα αξιοσημείωτο νεκροταφείο. Πιθανόν να μην είναι κάτι σπουδαίο, αλλά αν παρατηρήσεις θα δεις πως περιστοιχίζεται από όχι και τόσο συνηθισμένες ταφικές πλάκες.
Φήμες λένε πως πρόκειται για αρχαία θρησκευτική τοποθεσία, καθώς θα βρεις μεσαιωνικές αλλά και κέλτικες ταφόπλακες – επιγραφές.

Η ιστορία λέει  πως κάτω από την είσοδο του ναού, υπάρχει ομαδικός τάφος είκοσι έξι μελών της φυλής Macgregors.
Μάχες, ιππότες, θάνατοι, Κέλτες και ιστορία, είναι μόνο λίγα από τα πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζεις πριν επισκεφτείς το Glenorchy.

Βγάλε φωτογραφίες, ενημερώσου από κάποιον τοπικό παράγοντα για την ιστορία αλλά και τον συμβολισμό των όσων θα δεις. Οι Κέλτες και όχι μόνο, δεν άφηναν τίποτα στην τύχη. Για αυτό και ήμαστε σίγουροι πως θα βρεις διαμαντάκια.

Related posts

Bachelor’s Grove Cemetery – Midlothian | Το παλαιότερο νεκροταφείο στην κομητεία Cook

Το σαμιαμίδι της οικογένειας Κοντού, ο μύθος & το τραπέζι

Mount Carmel Catholic Cemetery: Επίσκεψη στον Al Capone

Mistereblog.com website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More