Edinburgh: Mini tour στα νεκροταφεία της πόλης | New Calton Burial Ground

New Calton Burial Ground

Edinburgh the burial house ή αλλιώς κάτι που ανακαλύπτεις από το 1800…Όπως συμβαίνει και στο New Calton Burial Ground.

Αν έχεις πάει στο Εδιμβούργο, τότε ξέρεις πως όπου και αν σταθείς ή βρεθείς, μια ταφική επιγραφή θα την δεις. Αν έχεις διαβάσει το ταξίδι μας από την πόλη, τότε μπορεί να θυμάσαι πως υπάρχουν tour που σε πηγαίνουν στα πιο spooky σημεία και αυτό για να σου διηγηθούν ιστορίες φαντασμάτων και όχι μόνο.
Γνωστό νεκροταφείο είναι άλλωστε το Greyfriars Kirkyard, για την ιστορία του σκύλου Greyfriars bobby.

Δεν θα δυσκολευτείς πάντως να συναντήσεις κάποιο κατά την διαδρομή σου. Δίπλα σε ναούς, σε λόφους, στην αρχή της πόλης, ενδιάμεσα…μήπως δεν την λες και πολύ ζωντανή πόλη;

Κάτι που κάναμε και μόνη μας, πιθανόν γιατί μας ελκύουν οι ιστορίες αλλά και η αρχιτεκτονική τους.

New Calton Burial Ground

Το νεκροταφείο New Calton Burial Ground χτίστηκε ως υπερβολή ίσως αλλά σίγουρα για λειτουργική αντικατάσταση του Old Calton Burial Ground που βρίσκεται μισό μίλι ανατολικά στο Regent Road, του Εδιμβούργου. Θα το βρεις στις νοτιοανατολικές πλαγιές του Calton Hill.

Ξεκίνησε το 1817 και ολοκληρώθηκε το 1820. Σχεδιάστηκε από τον Thomas Bonnar ενώ ολοκληρώθηκε από τον Thomas Brown.

Στο νότια πλευρά του βρίσκεται το βορειοανατολικό άκρο του Canongate, στην Παλιά Πόλη. Αν θες να δεις την θέα, τότε καλύτερα να ανέβεις την απότομη πλαγιά όπου βρίσκεται, για να δεις το παλάτι του Holyrood, το Κοινοβούλιο αλλά και το κάθισμα του Αρθούρου.

Τι το ιδιαίτερο έχει πέρα από την δομή και την γοτθική αρχιτεκτονική των τάφων: Εκεί βρίσκεται το μνημείο του Stevenson αλλά και άλλων αξιοσημείωτων μελών της οικογένειας του Robert Louis Stevenson.

Τα σώματα που μεταφέρθηκαν από το Old Calton Burial Ground, αναγνωρίστηκαν και προσεκτικά μεταφέρθηκαν, με την αντίστοιχη ταφόπετρα τους, εάν υπήρχε, στο νέο νεκροταφείο. Λόγω αυτής της αρκετά ασυνήθιστης περίπτωσης, αρκετές πέτρες αγνοούνται, αλλά είναι πράγματι αληθινοί δείκτες αυτών. Το νέο νεκροταφείο έγινε πολύ μεγαλύτερο από ό, τι χρειαζόταν λόγω της πανδημίας αλλά και των νεκρών που ήδη υπήρχαν.
Αν γυρνούσες στον 19ο αιώνα, θα σου έλεγαν πως είναι είναι η μεγαλύτερη επέκταση του Εδιμβούργου.

Η πρώτη καταγεγραμμένη “υπόθεση”, ήταν για ένα θησαυροφυλάκιο στο βόρειο τοίχο, του John Fyfe που πέθανε στις 27 Φεβρουαρίου 1817. Όταν έφτασε το τέλος του,  θάφτηκε στο νεόκτιστο θησαυροφυλάκιο του πατέρα του, Andrew Fyfe.

Το 1820 ξεκίνησε η διαδικασία επαναπατρισμού για 300 άτομα.

Ποιους θα βρεις:

  • Dr John Brown author (1810–1882)
  • Alexander Bryson scientist (1816–1866)
  • Professor L. B. C. Cunningham FRSE (d.1946)
  • Andrew Fyfe (1792–1862) chemist
  • Dr John Gairdner (1790-1876)
  • William Knox (Scottish poet) (1789–1825)

Trivia

Γνωρίζεις πως το νεκροταφείο ονομάζεται επίσης και “The Cemetery of the Admirals”;

Όπως αναφέρουν, είναι το ίσως το μοναδικό νεκροταφείο που έχει τους  λιγότερους θαυμαστές από τα άλλα νεκροταφεία του Εδιμβούργου, λόγω ονομάτων. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός πως ένα μεγάλο μέρος των ταφόπετρων που μετακινήθηκαν από το νεκροταφείο του Old Calton σημειώνονται με ειδικότητα “βυρσοδεψεία” ή “δερμάτινοι εργαζόμενοι” που συνδέονται με τη σύνδεση αυτής της περιοχής με την υποδηματοποιία.

Related posts

Bachelor’s Grove Cemetery – Midlothian | Το παλαιότερο νεκροταφείο στην κομητεία Cook

Το σαμιαμίδι της οικογένειας Κοντού, ο μύθος & το τραπέζι

Mount Carmel Catholic Cemetery: Επίσκεψη στον Al Capone

Mistereblog.com website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More