Edinburgh: Mini tour στα νεκροταφεία της πόλης | North Merchiston Cemetery

Δεύτερο μέρος για το Edinburgh: Mini tour στα νεκροταφεία της πόλης και αυτή την φορά βρισκόμαστε στο North Merchiston Cemetery.

Σίγουρα δεν είναι ένα εύθυμο ανάγνωσμα, είναι όμως μια γνώση για την κουλτούρα της κάθε πόλης ή χώρας ανά τον αιώνα.
Πιθανόν μέσα από ένα νεκρικό μνήμα να μάθεις την ιστορία ενός ανθρώπου, πόσο μάλλον μιας κοινωνίας.

Παραμένουμε στην πόλη του Εδιμβούργου και αυτή την φορά μεταφερόμαστε στο Merchiston Cemetery. Επειδή πάνε αρκετά χρόνια από την επίσκεψη μου εκεί, να σου πω πως αναζήτησα πληροφορίες από το διαδίκτυο. Μία από τις πηγές είναι και το www.findagrave.com, που βρέθηκε τυχαία στο δρόμο μου. (Μας φάνηκε ειρωνικό αλλά και έξυπνο και για αυτό το αναφέρουμε).

Η άχρηστη πληροφορία για αυτό το site, είναι πως μπορείς να κάνεις αναζήτηση κάποιο νεκροταφείο ή να ψάξεις “κάποιον” συγκεκριμένα…

North Merchiston Cemetery

Γνώριζες πως το North Merchiston Cemetery αναπαύει ψυχές από τον πρώτο αλλά και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο; Θεωρείται μνημείο ηρώων, όχι μόνον Σκωτσέζων αλλά και όσων βρέθηκαν εκεί, κατά την διάρκεια. Έχει 136 καταγεγραμμένους τάφους. Κάποιοι έχουν μεταφερθεί (όπως είχαμε πει και στο προηγούμενο άρθρο) στο δυτικό τμήμα της πόλης του Εδιμβούργου.

Δημιουργήθηκε τον 190 αιώνα, κυρίως για την χρήση των οικογενειών  Gorgie, Dalry, Shandon και Merchiston.

Φημολογείται πως βρίσκονται μεγάλα ονόματα του τότε κόσμου, όπως του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή Bobby Walker. Κάτι που αναφέραμε στην αρχή του κειμένου, πως κάθε χώρος ανάπαυσης μπορεί να μας δείξει την κοινωνική κλάση, το αξίωμα αλλά και την ιστορία μιας πόλης και μιας εποχής, κάπως έτσι είναι και στο συγκεκριμένο. Αυτό το αναφέρουμε, γιατί κάθε μνημείο ή γλυπτό, δείχνει τις ενδείξεις ζωής που είχαν, τα αγαπημένα τους πρόσωπα και τις συνεισφορές τους στις οικογένειες, την κοινωνία αλλά και την πόλη.

Αν και σπουδαίος σε εισαγωγικά χώρος, είναι αρκετά χρόνια παρατημένος αλλά και βανδαλισμένος. Κάτι που διαπιστώσαμε και εμείς στο πέρασμα μας. Σπάνια θα δεις να αφήνουν πλέον λουλούδια ή να διατηρούν τους χώρους.
Καλό είναι αν επισκεφθείς το μέρος, να πηγαίνεις όπως σε οδηγούν τα μονοπάτια, γιατί πέρα του ότι οι πλάκες ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταρρεύσουν, το έδαφος δεν είναι και στα καλύτερα του. Προσοχή λοιπόν!

Η αρχιτεκτονική στην γλυπτική τέτοιων χώρων, πρέπει να παραδεχτείς πως είναι εξαιρετική.
Από κέλτικα έως γοτθικά στοιχεία, ενώ σε άλλες χώρες θα που δούμε, υπάρχει το αναγεννησιακό και όχι μόνο.

Famous

  • James Davis  1835–1893
  • Charles Thomas Kennedy 1876-1907
  • Bobby Walker

Related posts

Bachelor’s Grove Cemetery – Midlothian | Το παλαιότερο νεκροταφείο στην κομητεία Cook

Το σαμιαμίδι της οικογένειας Κοντού, ο μύθος & το τραπέζι

Mount Carmel Catholic Cemetery: Επίσκεψη στον Al Capone

Mistereblog.com website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More