Γνωρίστε το Airbnb

Το Airbnb είναι άλλη μια πρωτότυπη ιδέα που γεννήθηκε στην Αμερική το 2008. Πρόκειται για μια παγκόσμια κοινότητα στην οποία ο καθένας μπορεί να καταχωρήσει ένα δωμάτιο, διαμέρισμα ή ένα κάστρο (ναι, κάστρο) και να το παρέχει έναντι αμοιβής σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Το διαφορετικό και ιδιαίτερο που προσφέρει η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι η δυνατότητα, για τον ταξιδιώτη, να γνωρίσει τη ντόπια κουλτούρα από πρώτο χέρι και να μείνει σε μέρη που δύσκολα θα έμενε υπό άλλες συνθήκες, ενώ παράλληλα για το ντόπιο, να βγάλει κάποια χρήματα από τον έξτρα χώρο που έχει.

Στις περισσότερες περιπτώσεις θα μείνετε στο σπίτι του ιδιοκτήτη, κάποιες φορές με εκείνον να κοιμάται στο διπλανό δωμάτιο, οπότε μην περιμένετε ανέσεις ή σέρβις ξενοδοχείου. Δείτε πολύ καλά τις φωτογραφίες που έχει το κατάλυμα, διαβάστε την περιγραφή και δώστε ιδιαίτερη σημασία σε reviews προηγούμενων επισκεπτών. Το καλό είναι πως υπάρχει 24ωρο τηλεφωνικό support το οποίο παρέχεται από το Airbnb. Για κάθε πρόβλημα που έχετε μπορείτε να επικοινωνήσετε, ανά πάσα στιγμή, μαζί τους ή να τους στείλετε mail. Προσπαθήστε να είστε όσο πιο αναλυτικοί γίνεται, βγάλτε φωτογραφίες του χώρου που μπορεί να μην ήταν όπως νομίζατε και κρατήστε την επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του καταλύματος, όσο αυτό είναι εφικτό, μέσα από την πλατφόρμα, ώστε σε περίπτωση ανάγκης, κάποιος από το προσωπικό να μπορεί να ανατρέξει σε αυτή.

Στο ταξίδι μας στο Βέλγιο, είχαμε μια τέτοια ελαφρώς δυσάρεστη εμπειρία. Μετά την επικοινωνία με την υποστήριξη του Airbnb, πήραμε τα χρήματά μας πίσω, καθώς και ένα κουπόνι αξίας €50 για επόμενο ταξίδι.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το support center του site εδώ.

Happy travelling 🙂

Related posts

Tips for travelers & passengers: Δικαιώματα επιβατών

Τι σημαίνει Free camping και τι χρειάζεσαι

Ανακαλύψτε το Couchsurfing

3 comments

Ανακαλύψτε το Couchsurfing - Mr. E Travel Blog April 3, 2016 - 5:58 pm
[…] γνωρίσαμε το Airbnb, ώρα να γνωρίσουμε και το Couchsurfing. Η χώρα προέλευσης […]
Βέλγικη σοκολάτα με επικάλυψη Brugge - Mr. E Travel Blog April 10, 2016 - 10:38 am
[…] αρχή είχαμε επιλέξει την ενοικίαση δωματίου μέσω Airbnb, αλλά δεν ήταν και η καλύτερη ιδέα μας… ήταν μεγάλο […]
Road trip στη Σκωτία: 12 μέρες, 2000χλμ με ομίχλη, λίμνες και κάστρα - Mr. E Travel Blog November 8, 2016 - 12:04 am
[…] σε αυτό το ταξίδι, επέλεξα διάφορα μέσα όπως, couchsurfing, airbnb, hostels και BnB. Οι τοποθεσίες προέκυψαν βάσει των […]
Add Comment

Mistereblog.com website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More