Ανακαλύψτε το Couchsurfing

Αφού γνωρίσαμε το Airbnb, ώρα να γνωρίσουμε και το Couchsurfing. Η χώρα προέλευσης ίδια και η λογική παρόμοια, με μια σημαντική διαφορά… Είναι δωρεάν!

Ξεκίνησε το 2004 με έδρα την Αμερική και συγκεκριμένα (surprise, surprise) το Σαν Φρανσίσκο. Πρόκειται για μια τεράστια, παγκόσμια κοινότητα όπου ο χρήστης μπορεί είτε να παρέχει δωρεάν φιλοξενία σε ταξιδιώτες, είτε να φιλοξενηθεί δωρεάν από οικοδεσπότες σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για τα ανήσυχα πνεύματα να γνωρίσουν τους ντόπιους, την τοπική κουλτούρα και νωοτροπία.

Όταν φτιάχνετε το προφίλ σας να είστε ειλικρινής και να δείξετε τον πραγματικό σας εαυτό και τον χώρο που παρέχετε (δεν είναι υποχρεωτικό να φιλοξενήσετε αν δεν το θέλετε). Είναι σημαντικό να συναναστραφείτε με άτομα που έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Η παραμονή σας στο χώρο τους ή στο δικό σας μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολη έτσι. Όπως και να’χει σίγουρα θα έχετε ένα κοινό… Τη δίψα για περιπέτεια και συλλογή εμπειριών!

Θα αναρωτιέστε αν είναι ασφαλές… Αυτό δεν μπορώ να σας το απαντήσω. Προσωπικά έχω φιλοξενηθεί και έχω φιλοξενήσει, αποκομμώντας εμπειρίες και καλούς φίλους από την άλλη άκρη της γης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είστε σίγουροι για τον εαυτό σας και ανοιχτόμυαλοι. Η καχυποψία οδηγεί στην απώλεια εμπειριών.

Όπως και στο Airbnb, έτσι και εδώ, προσπαθήστε να κρατήσετε την επικοινωνία σας μέσω της πλατφόρμας για να υπάρχει tracking από την εταιρεία σε περίπτωση ανάγκης. Και όπως θα σας συμβουλέψουν και οι ίδιοι, σε περίπτωση που χρειαστεί, επικοινωνήστε με τις τοπικές αρχές. Διαβάστε καλά το προφίλ του πιθανού οικοδεσπότη και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις συστάσεις που έχει. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό ασφαλείας του Couchsurfing εδώ.

Happy travelling 🙂

Related posts

Tips for travelers & passengers: Δικαιώματα επιβατών

Τι σημαίνει Free camping και τι χρειάζεσαι

Γνωρίστε το Airbnb

1 comment

Road trip στη Σκωτία: 12 μέρες, 2000χλμ με ομίχλη, λίμνες και κάστρα - Mr. E Travel Blog November 8, 2016 - 9:39 am
[…] λοιπόν σε αυτό το ταξίδι, επέλεξα διάφορα μέσα όπως, couchsurfing, airbnb, hostels και BnB. Οι τοποθεσίες προέκυψαν με βάση το που […]
Add Comment

Mistereblog.com website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More